Genco Arı’nın “Prodüktör” Albümü 25 Ekim Cuma Günü Dinleyici İle Buluşuyor!

Genco Arı’nın üzerinde uzun süredir titizlikle çalıştığı, kariyerimin özeti dediği, 10 şarkılık “Prodüktör” albümü 25 Ekim Cuma günü Genco Arı Production&Bordo Müzik etiketi ve RadyoMan Pop Radyo medya sponsorluğunda dinleyicilerle buluşuyor. Hem sözel hem de müzikal açıdan misyonunu yerine getiren Prodüktör’de Teoman, Cem Yılmaz, Günce, Melek Mosso, Evrencan Gündüz, Büşra Pekin, Burcu Arı, Tepki, Fikri Karayel ve Göksel, farklı stillerde şarkıları kendilerine özgü şekilde yorumladılar. İntro ile açılan, 10 sanatçının yer aldığı Prodüktör albümünün ikinci kısım çalışmalarına Genco Arı şimdiden başladı.

Her şeyiyle bizzat Genco Arı’nın ilgilendiği, ilmek ilmek dokuyarak hayata geçirdiği Prodüktör’de; pop’tan rock’a funk’tan rap’e kadar farklı tarzlar ustalıkla işleyerek dinleyiciyi görkemli bir müzikal yolculuğa  çıkarıyor. Her zaman riskli projelerle ve kazandığı başarılarla adından sıklıkla bahsettiren Genco Arı, albümün canlı enerjisinin, kayıtlardaki samimiyet ve müzisyenlerin hünerlerinden kaynaklandığı dile getirdi. Tüm seslerin yaratıldığı albüm; bir yandan elektronik bir yandan tamamen analog.

İlk video klip: Genco Arı&Günce ‘Yeter’

Her zaman ilgi çekişi işler oraya çıkaran, müzikte açtığı yeni boyutlarla kendini bambaşka bir kulvar yaratan Genco Arı, Prodüktör’ün açılışını Türk pop müziğinin güçlü kadın yorumcularından Günce ie yaptı. Sezen Aksu’nun yıllar önce yorumladığı, sözleri Sezen Aksu’ya bestesi Atilla Özdemiroğlu’na ait ‘Yeter’i yeniden yorumlayan Günce, ne kadar kıymetli bir vokal olduğunu gözler önüne serdi. Yeter’in Murat Tuncel’in görüntü yönetmenliğinde çekilen performans video klibinde Genco Arı’da Günce’ye eşlik etti.

24-10/21/img-20240818-wa0045.jpg

Gerçek bir Prodüktör becerisi sergiledim

Müzikal yolculuğunda 30 yılına geride bırakan Genco Arı, Prodüktör albümü ile ilgili duygularını şöyle açıkladı: “Müzik meselesi bir nevi kimya bilimi. Ve diğer yandan tamamı ile Fizik… Betimlemek zorunda kalınan nadide ve elle tutulamayan bir olgu, iletişim biçimi. Müziğin günümüzde belli başlı kalıplara yönelik yapılması, sektörel ve Algoritmaların arzularına ayarlı bir saatli bomba gibi.

Nitelik ve anlam eksikliği nedeniyle uzundur Global müzikler duyamaz olduk. Bu albümü yapmamdaki en büyük neden; stil bilmek, her stilin kime nasıl yakışacağını tespit etmek, ses tasarımları yaratmak ve bu yaratımların doğru kişilerle, benzer kimyalar yakalamasını sağlamak.

Gerçek bir Müzik Prodüktörünün edinmesi gereken donanımlar; Kompozisyon bilgisi, klasik ve jazz harmony bilgisi, Ses Mühendisliği ve tasarımı becerisi, stiller arası ilişkilerde hangi enstrümanın nerede ve kiminle güzel örtüşeceğinin kağıt üzerindeki formülünü yaratabilme, sağlama becerisi, Dijital dünyaya hakim olmak, hem geçmişi hem de günceli teoride ve pratikte uygulayabiliyor olmak.

Örn: Barok bir eserdeki String Orkestra’yı Portishead gibi bir grup müziğinde nasıl bir yazı, kayıt tekniği ile kaydedeceğiniz. Ya da Pop Rock temelinde bestelenmiş bir müzikten nasıl DaftPunk yapacağınız gibi onlarca temel detayın içerdiği bir projeyi Ülkemin ve halkımın hakettiğine olan inancım sayesinde bu albümü kaydetme kararı aldım.

Albümde birçok farklı stil, sound ve şarkılar var. Bunların hepsinin bir albümde olmasını sağlamak ve yine de albüm bütünlüğü sağlayarak gerçek bir prodüktör becerisi sergilemeyi hedefledim.

Ne mutlu ki başarılı oldum.

Keşke yazıldığı kadar kolay okunsaydı “Producer” sözcüğü…

Quincy Jones’a saygı ve hürmetlerimle.”